Achtergrond

Het zakelijke evenement heeft zich sterk ontwikkeld. Van het event-om-het-event van toen, naar het live communicatie moment met strategische lading van nu. Daarmee heeft ook het vak van eventmanager een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Steeds vaker worden (corporate) eventmanagers gevraagd mee te denken over vraagstukken op het gebied van marketing-, communicatie- en eventstrategie.

 

Veel eventmanagers hebben zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot eventmarketeer of eventstrateeg. Vooral in de praktijk, want een echte post-HBO opleiding tot eventmarketeer of -strateeg ontbrak tot op heden. Het initiatief van het Instituut voor Eventmarketing & Strategie is bedoeld om daarin verandering te brengen.

 

In samenspraak met het Genootschap voor Eventmanagers heeft het Instituut exameneisen ontwikkeld voor de beroepen Eventmarketeer en Eventstrateeg. Deze eisen worden door opleiders vertaald naar onderwijsprogramma’s

 

Onderwijsinstelling Event Business Academy heeft als eerste op basis van deze exameneisen inhoudelijke onderwijsprogramma’s ontwikkeld die door IvES zijn gecertificeerd.